Of je nou dagelijks vanuit huis werkt of een extern kantoor hebt. Het liefst wil je een kantoorruimte die je inspireert en motiveert het beste uit je werk te halen! Urenlang achter een saai bureau in een saaie omgeving helpt je niet meer uit je dag te halen. Integendeel, het werkt zelfs tegen. Daarom is de inrichting van je werkplek van grote invloed op je productiviteit. Denk aan de juiste verlichting, raampartijen waar je door naar buiten kan kijken, bepaalde meubels en een gezonde luchtkwaliteit. Lees verder om te zien hoe je jouw werkplek kan veranderen in een motiverende en inspirerende plek.

Optimaal gebruik van licht

Licht is belangrijk voor een productieve werkdag. De zon geeft letterlijk energie. Een kantoor zonder natuurlijk daglicht is niet goed voor de productiviteit. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een speciaist in de nieuwste technologieën zoals biodynamische en slimme Novalume verlichting. Zo kan je advies op maat krijgen. Algemene tips zijn om je bureau dicht bij een raam te plaatsen om zo veel mogelijk daglicht binnen te laten. Als er weinig natuurlijk licht binnenvalt in jouw kantoorruimte, kies dan voor verlichting dat zo dicht mogelijk bij daglicht komt. Kies voor een gelijkmatige lichtverdeling zonder verblinding. Hierdoor blijft je werkplek goed verlicht, ongeacht het tijdstip van de dag. Vergeet niet om ook sfeerverlichting toe te voegen om de ruimte gezellig en uitnodigend te maken.

Meubels die productiviteit bevorderen

Een saaie set aan dezelfde kleur meubels is misschien rustgevend maar niet inspirerend. En een bureaustoel die je al jarenlang gebruikt is niet goed voor je houding. Kijk eens naar ergonomisch ontworpen meubels, zoals stoelen en bureaus die je kan verstellen tot wat jij prettig vindt. En tegenwoordig hoeven deze ontwerpen niet meer zo saai te zijn. Zorg ervoor dat je meubels niet alleen functioneel, maar ook stijlvol zijn. Kies meubels die passen bij de stijl van je bedrijf, maar die ook voldoende comfort bieden tijdens lange dagen.

Een open en ruimtelijk ontwerp

Een open en ruimtelijk gevoel in je werkplek helpt je om je gedachten helder te houden en geeft je de vrijheid om creatief te zijn. Te veel rommel zorgt voor afleiding. Probeer een plek om te toveren tot de ruimte waarin wat chaos mag ontstaan. Bijvoorbeeld een bepaalde zithoek, waar boeken, archieflades en tijdschriften te vinden zijn. En zorg ervoor dat de rest van het kantoor netjes en opgeruimd is. Je wil op een plek werken die rust uitstraalt en geen reden is tot stress.

Goede luchtkwaliteit

Een goede luchtkwaliteit is ontzettend belangrijk voor een productieve werkplek. Voldoende ventilatie zorgt er namelijk voor dat je je fris en alert voelt. Zet een raam open of investeer in een goed ventilatiesysteem om de luchtcirculatie te verbeteren. Planten kunnen ook bijdragen aan de luchtkwaliteit en je werkplek meteen een stuk gezelliger maken. Ze zuiveren de lucht en brengen een vleugje natuur in je kantoor, wat vaak wel zo fijn is tussen die muren. Een goed ingerichte werkplek motiveert je om het beste uit je dag te halen.