Too Good To Go nadelen op een rij!

Jaarlijks wordt zo´n 2,5 miljard ton eten weggegooid. Om deze gigantische voedselverspilling te voorkomen werd de organisatie Too Good To Go opgericht. Via de app bieden winkels en supermarkten verrassingspakketten aan die je voor een gereduceerd tarief kunt ophalen. Hiermee voorkom je verspilling en haal je iets lekkers in huis voor jezelf. Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar er zitten ook een paar nadelen aan. 

Wat is Too Good To Go?

Too Good To Go is een bedrijf dat in 2015 werd opgericht in Denemarken met als doel om voedselverspilling tegen te gaan. Het bedrijf dat nog steeds zijn hoofdkantoor heeft in Kopenhagen heeft ondertussen zijn vleugels uitgeslagen naar andere landen in Europa en zelfs de Verenigde Staten.

Het bedrijf zorgt met de Too Good To Go app dat bedrijven en consumenten met elkaar gekoppeld worden. Bedrijven zoals supermarkten en restaurants kunnen via de app laten weten dat ze voedsel over hebben. Het moet hierbij gaan om voeding die nog steeds geschikt is voor consumptie. Vervolgens moeten ze laten weten wat de prijs is en wanneer mensen het pakket kunnen ophalen. De stelregel is dat de prijzen drie of meer keer onder de originele prijs liggen. 


Als gebruiker kun je in de Too Good To Go app zien welke bedrijven bij jou in de buurt een pakket aanbieden. Je ziet daarbij ook de oorspronkelijke prijs, de huidige prijs en het soort pakket. Bovendien kun je reviews lezen over de aanbieder, hierdoor weet je of mensen deze pakketten aanraden. 

Too Good To Go nadelen

Too Good To Go heeft als grote voordeel dat er inderdaad minder verspilling van voeding is. Maar we besloten ook eens om te kijken naar de Too Good To Go nadelen. Wat blijkt is dat er wel degelijk een aantal nadelen kleven aan het kopen van deze verrassingspakketten. We gaan er hier verder op in.

Nadeel 1. Het is onduidelijk wat je ontvangt

Een van de belangrijkste kenmerken van Too Good To Go is dat het gaat om verrassingspakketten. Het enige wat je in de app van Too Good To Go kunt zien is om welke winkel het gaat en welke prijs je betaalt. Verder weet je niets. 

Dat is ergens best wel leuk, maar de verrassing kan ook verkeerd uitpakken. Je hebt als consument bijvoorbeeld niet zoveel aan een pakket dat bestaat uit allemaal dezelfde producten. En al helemaal niet als je die producten niet lekker vindt. Want dat kan natuurlijk ook, dat je iets niet lekker vindt dat in het pakket zit. 

Nadeel 2. Too Good To Go is niet geschikt voor mensen met allergieën

Als je een Too Good To Go pakket koopt weet je nooit wat je krijg. Je kunt in de app niet filteren op bepaalde producten of allergieën doorgeven. Als je geen producten met lactose of gluten kunt eten of een notenallergie hebt kan dat nogal wat teleurstelling opleveren. 

De kans is namelijk groot dat in het pakket producten zitten die lactose, gluten of noten bevatten. Hetzelfde geldt voor andere allergieën. Je moet altijd goed de verpakking lezen om jezelf te verzekeren dat je een bepaald product kunt eten. 

Nadeel 3. Je moet naar de winkel op een vast moment

De pakketten die via Too Good To Go aangeboden worden moeten meestal op een specifiek moment opgehaald worden. Als het bijvoorbeeld gaat om een pakket van de bakker dan moet je waarschijnlijk in de ochtend ophalen. Je moet op dat moment natuurlijk maar net de mogelijkheid hebben om het pakket op te halen.

Dit probleem kun je enigszins voorkomen door te kiezen voor een pakket die bijvoorbeeld direct op te halen is. Als je toch toevallig die kant op moet kun je er snel even langs. Bij elk pakket kun je informatie vinden over het beleid voor het ophalen van je pakket.

Nadeel 4. Populaire pakketten zijn snel weg

Er zijn een aantal pakketten die zeer populair zijn onder de gebruikers van de Too Good To Go app. Het gaat hierbij met name om groentepakketten. Door de grote populariteit zijn dit de pakketten die het eerste weg zijn. Ben je op zoek naar iets specifieks dan is het van belang om er op tijd bij te zijn. Zodra je het pakket op de app hebt gereserveerd, is het voor jou.

Nadeel 5. Je weet niet of je wel waar voor je geld krijgt

De bedrijven die deelnemen aan Too Good To Go stellen zelf de pakketten samen en bepalen zelf de prijs. Het is de bedoeling dat je als klant ongeveer een derde van de originele prijs betaalt. Of de bedrijven zich hier ook daadwerkelijk aan houden is natuurlijk de vraag. Soms maken winkels een schatting en plaatsen willekeurige producten in het pakket waardoor de prijsbelofte niet helemaal waar gemaakt wordt. 

Nadeel 6. Andere alternatieven hebben minder nadelen

Supermarkten en andere winkels hebben ook zelf initiatieven bedacht om voedselverspilling tegen te gaan. Zo kun je in verschillende winkels verspil-me-niet hoekjes vinden met producten die tegen gereduceerd tarief worden aangeboden. Je kunt de producten zelf uitkiezen en bekijken voordat je ze aanschaft. 

Wegen de Too Good To Go nadelen zwaarder dan de voordelen?

Too Good To Go is een goed initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Het is zonde dat elk jaar zoveel voedsel weggegooid wordt, het helpt daarbij zowel de winkels als de consument. Toch zitten er wat haken en ogen aan. Houd je van verrassingen en heb je geen allergieën dan zijn de Too Good To Go nadelen te verwaarlozen. Ben je niet zo van de verrassingen, heb je allergieën en wil je zeker weten dat je waar krijgt voor je geld, dan kun je misschien beter kijken naar andere opties.  

Terence
Terence

Ik ben Terence, een fervent schrijver van kantoorartikel- en bedrijfsreviews. Mijn passie voor het beoordelen van producten begon op jonge leeftijd, toen ik altijd op zoek was naar het beste potlood of de handigste notitieblokken. Na mijn studie Communicatie begon ik mijn carrière als freelance reviewer. Mijn doel is om anderen te helpen de juiste keuzes te maken door eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te schrijven. Ik geniet ervan om nieuwe producten en bedrijven te ontdekken en mijn ervaringen te delen. Mijn schrijven is direct, informatief en bovenal nuttig voor wie op zoek is naar hoogwaardige kantoorbenodigdheden en -diensten.

Inhoud

Andere artikelen