Een handleiding voor wie producten van Nike wil retourneren!

Blijken die nieuwe sneakers toch een maatje te klein of heb je een leuk outfitje gescoord dat te groot is? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je jouw producten van Nike wil retourneren. Op het moment dat je jouw Nike producten wil retourneren, dan is het van belang om je aan alle stappen te houden. Op deze manier weet je zeker dat je producten op de juiste manier aankomen bij de Nike webshop. Maar hoe gaat Nike retourneren precies in zijn werk? 

Nike retourneren online of via winkel

Op het moment dat je jouw Nike producten wil retourneren, dan heb je 30 dagen de tijd. Deze 30 dagen gaan in vanaf de dag van aankoop. Op het moment dat je jouw Nike producten wil retourneren, dan gaat dit online anders in zijn werk dan bij een winkel in het stadscentrum. Als je jouw producten online wil retourneren, dan begint het allemaal met het voorbereiden van je Nike retourzending.

Je Nike retourzending voorbereiden

Het begint allemaal met het voorbereiden van je retourzending. Je dient vooraf namelijk eerst je retour aan te melden via de website van Nike. Tijdens het aanmelden kun je aangeven welke producten je wil retourneren, waarna je klikt op ‘dien retourzending in’. Na het klikken op deze knop wil Nike graag weten wat de reden is van je retour. Een kapot kledingstuk wordt namelijk anders verwerkt dan een verkeerde levering.

Je Nike retourlabel aanmaken

Nadat je jouw Nike retourzending hebt aangemaakt, is het belangrijk om te kiezen hoe je jouw pakket wil verzenden. Bij het verzenden van je Nike producten krijg je geen retourlabel. Deze moet je zelf regelen. Dit kun je doen op de volgende manieren:

  • Retourcode ontvangen bij afhaal- of verzendpunt
    Tegenwoordig gaat vrijwel alles digitaal. Hierdoor zijn er veel mensen die geen printer in huis hebben. Hierdoor heb je ook de mogelijkheid om een ‘retourcode’ te ontvangen via e-mail. Deze retourcode laat je scannen bij het pakketpunt, waar de medewerker direct het retourlabel voor je print.

  • Retourlabel printen
    Heb je wel een printer in huis? In dit geval kun je ook zelf het retourlabel printen. Zowel bij deze als bij de vorige mogelijkheid wordt de retourzending betaald door Nike. Je kunt nu de doos met het retourlabel zenden via het postpunt.

Je Nike pakket retourneren

Je kunt nu je Nike producten retourneren. Je kunt ze inleveren via het postpunt, waar de zending wordt opgestuurd naar het magazijn van Nike. Op het moment dat Nike de retourzending verwerkt heeft, is het wachten op de terugbetaling. 

De terugbetaling van je Nike producten

Op het moment dat je retourzending is ontvangen, dan wordt over het algemeen je terugbetaling binnen twee tot vijf werkdagen verwerkt. De exacte duur van de terugbetaling is ook afhankelijk van de manier waarop je zelf hebt betaald. Op het moment dat je terugbetaling is verwerkt, krijg je een bericht per e-mail. Hierin krijg je alle informatie over de geplande terugbetaling. 

Je producten retourneren in een Nike winkel

Je kunt ook Nike retourneren in een Nike winkel. Je hoeft hiervoor niet het product in de winkel te hebben gekocht. Je kunt je online gekochte artikelen via de officiële Nike website dus ook terugbrengen naar een officiële Nike winkel, met uitzondering van het product dat je online hebt gekocht, te retourneren in de winkel. Met uitzondering van de Nike Clearance Stores en de Nike Partnered Stores. 

 

Nike retourneren in de winkel is niet lastig. Je dient wel een aantal dingen mee te brengen naar de winkel. Buiten het betreffende item om, dien je de oorspronkelijke betaalmethode meesturen en de streepcode of het nummer van je bestelling. 

 

Heb je alles bij en is je retour in een goede staat? Dan krijg je direct je geld terug. Heb je het geld online al afgerekend? Dan krijg je een waardebon van de medewerker voor een nieuwe aankoop in de Nike winkels. 

Uitzonderingen bij je Nike retourzendingen

Er zijn ook uitzonderingen bij Nike betreffende de retourzendingen. Een aantal voorbeelden van uitzonderingen zijn: 

  • Er zijn items in de Nike store die een maximale retourtijd hebben van 14 dagen. Hierdoor wijken deze items af van de standaard 30 dagen retourtermijn. 
  • Bepaalde items zoals bijvoorbeeld cadeau tassen kunnen in zijn geheel niet geretourneerd worden. 
  • Er zijn ook items die helemaal niet geretourneerd kunnen worden. Op het moment dat een item niet geretourneerd kan worden, dan wordt dit duidelijk vermeld voordat je het item koopt. 

Ben je niet zeker of jouw items onder de uitzonderingen vallen? Neem dan zeker eens een kijkje op de officiële website van Nike. Hier vind je alles over de items die je aan Nike wil retourneren. 

Picture of Terence
Terence

Ik ben Terence, een fervent schrijver van kantoorartikel- en bedrijfsreviews. Mijn passie voor het beoordelen van producten begon op jonge leeftijd, toen ik altijd op zoek was naar het beste potlood of de handigste notitieblokken. Na mijn studie Communicatie begon ik mijn carrière als freelance reviewer. Mijn doel is om anderen te helpen de juiste keuzes te maken door eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te schrijven. Ik geniet ervan om nieuwe producten en bedrijven te ontdekken en mijn ervaringen te delen. Mijn schrijven is direct, informatief en bovenal nuttig voor wie op zoek is naar hoogwaardige kantoorbenodigdheden en -diensten.

Inhoud

Andere artikelen