Alles over het Nordhorn Zwembad

Zwembad Delifinoh in Nordhorn, Duitsland is al jaren populair bij mensen uit Overijssel. Het is tijd dat de rest van Nederland dit mooie zwembad ook ontdekt. Het Nordhorn zwembad biedt zowel in de zomer als de winter volop zwemplezier. Lees hier alles over zwembad Nordhorn en waarom het Duitse zwembad absoluut een bezoekje waard is. 

Binnenzwembad en buitenzwembad Delfinoh in Nordhorn

Inwoners van Overijssel weten het al jaren, voor volop waterpret en zwemplezier moet je in zwembad Nordhorn zijn. Het buitenzwembad is het grootste openluchtzwembad van Noordwest-Duitsland met volop vermaak voor jong en oud. Het buitenzwembad is vanaf half mei tot half september geopend, maar ook in het binnenbad is voldoende te beleven.

Buitenzwembad Nordhorn

Het Nordhorn buitenzwembad is een heerlijke plek om een fijne zomerse dag door te brengen. Je zult verbaasd staan over wat dit bad allemaal te bieden heeft. Er zijn verschillende zwembaden waaronder een peuterbadje, instructiebad en een golfslagbad. 

  • Peuterbad – 0 tot 0,3 meter diep
  • Ondiep bad – 0,6 tot 1,1 meter diep
  • Golfslagbad – 0 tot 2,2 meter diep
  • Springbad – 4,8 meter diep
  • Sportbad – 1,9 tot 2,05 meter diep 

In het peuterbad kunnen jonge kinderen lekker plonzen tussen verschillende waterelementen waaronder watersproeiers en waterdieren. Bovendien is er een zandspeelplaats. Wil je lekker baantjes trekken dan kan dat in het 50 meter sportbad. 

Glijbanen voor iedereen

Liefhebbers van glijbanen moeten zeker een kijkje nemen bij het ondiepe bad. Hier vind je maar liefst vier glijbanen, met voor ieder wat wils. Zo zijn er twee leuke familieglijbanen en een 23 meter lange glijbaan voor snelheidsduivels. De lange glijbaan heeft een hellingsgraad van maar liefs 42%. Als je door de glijbaan suist zul je verschillende lichteffecten zien. Bovendien wordt je tijd bijgehouden.

Deinen op de golven en springen van de springplank

Als dat nog niet voor genoeg spanning zorgt, kun je naar het springbad. Hier vind je verschillende duikplanken voor de echte durfal. De hoogste is wel 10 meter hoog. Doe je het liever wat rustiger aan dan kun je meedeinen op de golven in het golfslagbad. 

Ligweide en speeltuin

Wil je even bijkomen van alle waterpret dan vind je altijd wel ergens een fijn plekje op een van de ligweides. Leg je handdoekje uit of kies voor een zonnebed. Lees lekker even een boekje, speel badminton of geniet van het zonnetje. Kinderen kunnen overigens ook lekker ravotten in de speeltuin of een spelletje beachvolleybal spelen. 

Binnenzwembad Delfinoh

Is het buiten een beetje frisjes dan kun je ook binnen genieten van volop zwemplezier. Hier vind je naast verschillende zwembaden ook een sauna, glijbaan en glazen klimwand. Het 25 meter sportbad leent zich prima om baantjes te trekken.

Je mag in het Nordhorn zwembad ook zeker niet de gele black-hole glijbaan missen. Deze razendsnelle glijbaan is maar liefst 79 meter lang. In het zwembad kun je ook duiken van 1 tot 3 meter hoogte. En dat allemaal terwijl je geniet van een aangenaam achtergrondmuziekje afkomstig uit het speciale akoestische plafond. 

Voor extra comfort neem je een duik in het warmwaterbad met een temperatuur van 33 graden. Hier is ook een spettergedeelte voor de allerkleinsten. En wil je na al dat vertier even helemaal tot rust komen ga dan naar de badkleding-sauna.

Faciliteiten zwembad Delfinoh in Nordhorn

Zwembad Delfinoh heeft volop faciliteiten om je verblijf extra aangenaam te maken. Bij de entree is een verkooppunt voor zwemartikelen voor als je die vergeten bent. Bovendien kun je er kinderwagens parkeren. 

Eenmaal binnen zijn er een groot aantal kleedruimtes, zowel gemeenschappelijke ruimtes als individuele cabines. Daarnaast is er ruimte om baby´s te verschonen en zijn er speciale rolstoeltoegankelijke cabines en toiletten. Je spullen kun je tegen betaling opbergen in een kluisje. Die kosten € 2 per stuk die je met een € 2 muntstuk moet betalen. 

Heb je trek gekregen of dorst dan kun je daarvoor terecht bij een van de eetgelegenheden binnen en buiten. Hier kun je zowel koude als warme snacks en dranken kopen. De prijzen zijn heel redelijk. Voor € 2 heb je al een bakje friet.

Openingstijden Nordhorn zwembad

De openingstijden voor het binnenzwembad en buitenzwembad van Delfinoh zijn van half mei tot half september als volgt:

  • Maandag tot en met vrijdag van 6:30 uur tot 20:00 uur
  • Zaterdag, zondag en op feestdagen van 8:00 uur tot 20:00 uur 

Deze openingstijden gelden wanneer het buitenzwembad Delfinoh open is. Dat is van half mei tot en met half september. Daarna gaat het buitenzwembad Nordhorn dicht. Je kunt wel zwemmen in het binnenbad op aangepaste openingstijden .

Terence
Terence

Ik ben Terence, een fervent schrijver van kantoorartikel- en bedrijfsreviews. Mijn passie voor het beoordelen van producten begon op jonge leeftijd, toen ik altijd op zoek was naar het beste potlood of de handigste notitieblokken. Na mijn studie Communicatie begon ik mijn carrière als freelance reviewer. Mijn doel is om anderen te helpen de juiste keuzes te maken door eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te schrijven. Ik geniet ervan om nieuwe producten en bedrijven te ontdekken en mijn ervaringen te delen. Mijn schrijven is direct, informatief en bovenal nuttig voor wie op zoek is naar hoogwaardige kantoorbenodigdheden en -diensten.

Inhoud

Andere artikelen