Omgekeerd telefoonnummer zoeken

Ben je gebeld door een nummer dat niet opgeslagen staat in je telefoon? Dan wil je natuurlijk weten wie erachter zit. Terugbellen is soms geen optie, want misschien krijg je wel iemand aan de lijn waar je geen behoefte aan hebt. Zo kan het een verkoper zijn, een of andere reclame of een ander ongewenst telefoontje. We zitten niet altijd te wachten op dit soort belletjes.

Via omgekeerd telefoonnummer zoeken van de bedrijvengids.nl, zoek je in ons immense bedrijven register dat bestaat uit bedrijven die gevestigd zijn door heel Nederland. Er is dus een grote kans dat het nummer dat jou gebeld heeft, hier gelinkt is aan een bedrijf. Door omgekeerd nummer zoeken, weet jij wie gebeld heeft en kun je gerust terugbellen.

Mocht je gebeld zijn door een nummer, maar staat het toch nog niet geregistreerd op de bedrijvengids.nl nadat je via andersom zoeken niets hebt gevonden? Geef het nummer dan aan ons door, zodat wij kunnen verifiëren bij welk bedrijf het hoort. Ook als je zelf al hebt achterhaald bij welk bedrijf het nummer hoort, kun je ons dit laten weten. Wij vullen onze database dan aan met de nieuwe gegevens. Zodoende helpen we andere mensen om dit nummer in de toekomst te kunnen verifiëren.

Een telefoonnummer omgekeerd zoeken

Helaas is het zo dat we soms gebeld kunnen worden door oplichters, die je op slinkse wijze geld proberen af te troggelen. Ze vragen bijvoorbeeld gegevens op en als je die doorgeeft, gebruiken ze die voor verkeerde doeleinden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand zich voordoet als medewerker van een bank.

Als ze vragen om persoonlijke gegevens of je pincode door te geven, moet dat een belletje bij je doen rinkelen. Banken vragen dit soort gegevens namelijk nooit over de telefoon en bellen je sowieso nooit zonder dat dit vooraf afgesproken zou zijn. Wees dus op je hoede en geef deze informatie nooit door over de telefoon. Beter dat je even omgekeerd zoekt op het mobiele nummer.

Wat ook regelmatig gebeurt, is dat je wordt gebeld door een persoon die zegt voor een computerbedrijf te werken. Zij beweren je te willen helpen met bepaalde computerproblemen en vragen dan om toegang tot je computer te krijgen. Ga geen gesprek aan met deze mensen en beëindig het telefoongesprek meteen. Zij kunnen namelijk ook om gegevens vragen of raden aan een bepaald programma op je computer te installeren. Hiermee kunnen ze jouw gegevens hacken en zijn de gevolgen niet te overzien.

Gebeld worden door een telefoonnummer uit het buitenland, kan ook een indicatie van oplichting zijn. Zie je dat je vanuit het buitenland gebeld wordt en vertrouw je het niet? Neem dan niet op en bel ook zeker niet terug. Wanneer je naar het buitenland belt, gaat dit gepaard met hele hoge tarieven.

Er zijn meerdere trucjes die oplichters kunnen gebruiken. Zo kan het gaan over een aanbieding waarvoor jij uitgekozen bent, een cadeau of prijs dat je gewonnen hebt of meer van dit soort lokkertjes. Kortom, worden er persoonlijke gegevens opgevraagd zoals BSN-nummer, creditcard- of bankgegevens? Ga niet door met het gesprek en leg de telefoon op. Omgekeerd zoeken op telefoonnummers is dus een goede oplossing. 

Bel-me-niet register

Wil je de hele heisa van ongewenste telemarketing telefoontjes sowieso voorkomen? Dan kan het een slim idee zijn om je te registreren bij het “bel-me-niet register”. Op het moment dat je hier registreert, zorg je ervoor dat bedrijven je niet meer telefonisch mogen benaderen voor bepaalde bedoelingen. Deze kunnen charitatief, commercieel of ideëel van aard zijn.

Als je gestalkt wordt door een telefoonnummer, heb je de mogelijkheid om het nummer te blokkeren. Dit kan zelf via je eigen telefoon of door contact op te nemen met je telefoon provider. Mochten de belletjes blijven binnenkomen, maar door andere nummers? Dan kun je ook een nieuw nummer aanvragen.