Dit zijn de grootste transportbedrijven van Nederland

Nederland staat wereldwijd voornamelijk bekend om zijn kenniseconomie. De afgelopen jaren is dit in plaats van afgenomen, juist toegenomen. Ondanks onze kenniseconomie hebben we in Nederland toch een aantal enorme transportbedrijven. Uiteraard niet zo groot als andere landen, maar wel groot voor ons land. Wat is het grootste transportbedrijf van Nederland?

Top 10 transportbedrijven Nederland

Nederland kent een aantal grote transportbedrijven. Om je een indruk te geven van de grootte, hebben we een top 10 grootste transportbedrijven van Nederland lijst samengesteld. 


 • Nummer tien: Rhenus Logistics
  Rhenus betekent in het Latijns ‘de Rijn’. Deze rivier stroomt door Dortmund, waar het hoofdkantoor van het transportbedrijf gevestigd is. Het transportbedrijf richt zich voornamelijk op de binnenvaart, waardoor het helemaal niet vreemd is dat ze ook gevestigd zijn in Nederland. In Nederland heeft het bedrijf 1500 werknemers, verspreid over 39 locaties.

 • Nummer negen:CEVA Logistics
  Het hoofdkantoor van CEVA Logistics is gevestigd in het Franse Marseille, maar heeft ook 18 vestigingen in Nederland. Het bedrijf opereert wereldwijd en heeft in Nederland 1600 medewerkers in dienst.

 • Nummer acht: Wim Bosman
  Wim Bosman is een transportbedrijf van eigen bodem. Ze richten zich niet enkel op vervoer op de weg, maar ook op luchtvaart en scheepvaart transport . In totaal beschikt het bedrijf over 1600 medewerkers en 340.000 m² aan oppervlakte.

 • Nummer zeven: DSV
  DSV is een van oorsprong Deens bedrijf. Het bedrijf richt zich op landtransport, zeetransport, luchttransport en treintransport. In Nederland beschikt het bedrijf over 1900 medewerkers en een oppervlakte van bijna 500.000 m².

 • Nummer vijf: Bakker Logistiek
  Transportbedrijf Bakker is kort na de Tweede Wereldoorlog gestart. Dit kwam doordat er een grote behoefte was aan het verzenden en bezorgen van kledingpakketten en voedselpakketten. Het bedrijf groeide zo snel dat ze in vrijwel alle Europese landen te vinden zijn. Tegenwoordig heeft het bedrijf in Nederland 2000 werknemers en 334.000 m² aan oppervlakte.

 • Nummer vier: UPS SCS
  UPS is van oorsprong een Amerikaans postbedrijf en supply chain. In Nederland richt het bedrijf zich voornamelijk op luchthavens. Een aantal warenhuizen van het bedrijf zijn daarom ook veelvuldig rondom Schiphol te vinden.  Het bedrijf heeft 2500 werknemers en 21 warenhuizen.

 • Nummer drie: XPO Logistics
  XPO is van oorsprong een Amerikaans bedrijf. Het bedrijf heeft in Nederland 3200 medewerkers en 615.000 m² oppervlakte. Het bedrijf richt zich op bedrijven die graag een supply chain willen openen, maar hier de power niet voor hebben. XPO Logistics heeft 25 vestigingen in Nederland.

 • Nummer twee: DB Schenker
  DB Schenker (Deutsche Bahn) is een van oorsprong Duits bedrijf. Ze zijn vooral groot geworden in de Nederlandse havens. In Nederland beschikken ze over 3870 werknemers en hebben ze 236.000 m² oppervlakte.

 • Nummer een: DHL
  DHL is van oorsprong een Duits bedrijf. Het post- en transportbedrijf is met 5000 medewerkers het grootste transportbedrijf van Nederland. Het bedrijf beschikt over 58 vestigingen en 842.000 m² aan oppervlakte. 
Terence
Terence

Ik ben Terence, een fervent schrijver van kantoorartikel- en bedrijfsreviews. Mijn passie voor het beoordelen van producten begon op jonge leeftijd, toen ik altijd op zoek was naar het beste potlood of de handigste notitieblokken. Na mijn studie Communicatie begon ik mijn carrière als freelance reviewer. Mijn doel is om anderen te helpen de juiste keuzes te maken door eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te schrijven. Ik geniet ervan om nieuwe producten en bedrijven te ontdekken en mijn ervaringen te delen. Mijn schrijven is direct, informatief en bovenal nuttig voor wie op zoek is naar hoogwaardige kantoorbenodigdheden en -diensten.

Inhoud

Andere artikelen