10 beste linkbuilding bureaus in Nederland

Linkbuilding is een van de meest effectieve SEO-strategieën om de online autoriteit van een website te versterken en hogere posities in zoekmachines te behalen. Naast bureaus kun je ook gebruik maken van het beste linkbuilding platform voor een efficiënte aanpak. Hieronder volgt een overzicht van de top 10 linkbuilding bureaus in Nederland en internationaal, met hun diensten en specialisaties.

1. ZB SEO

✔️ Maatwerk SEO-oplossingen ✔️ Kwalitatieve linkbuilding ✔️ Transparante communicatie
TOP KEUZE

2. SEO Hulp​

✔️ SEO Marketing ✔️ Content Marketing ✔️ Linkbuilding

3. SmartRanking

✔️ Technische SEO ✔️ Lokale en Internationale SEO ✔️ SEO Migratie

4. Rocket Marketing

✔️ Zoekmachine Optimalisatie (SEO) ✔️ Google Ads & Social Media Advertising ✔️ Conversie Optimalisatie (CRO)

5. Heers

✔️ SEO en Google Ads uitbesteden ✔️ Linkbuilding en SEO-teksten ✔️ Leadidentificatie & Automation

6. ROXTAR

✔️ Zoekmachine Optimalisatie (SEO) ✔️ Web Development en Social Media Advertising ✔️ Conversie Optimalisatie (CRO)

7. SAM Online Marketing

✔️ SEO en Linkbuilding ✔️ Google Ads Beheer ✔️ Social Media Marketing

8. Lequal

✔️ Linkbuilding ✔️ Internationale Linkbuilding ✔️ SEO Copywriting

9. The Underdog

✔️ SEA, SEO en CRO ✔️ Sales en Marketingstrategie ✔️ Design en Development

10. Yappa

✔️ Digitale strategie ✔️ Development van websites en webshops ✔️ Performance & conversie-optimalisatie (CRO)

Vergelijking van de beste linkbuilding bureaus

BureauLinkbuilding PakkettenGratis SEO ScanConversie OptimalisatieContent MarketingTraining BeschikbaarBacklink ShopUnieke Voordelen
1. ZB SEOJaNeeJaJaNeeJaPlaatsing binnen 24 uur, 1000+ websites met echte bezoekers, 25+ jaar ervaring
2. SEO HulpJaJaJaJaJaJaBloggerslijst, contentdiensten
3. SmartRankingJaNeeJaJaNeeNeeSpecialisatie in technische SEO en internationale markten
4. Rocket MarketingJaNeeJaJaNeeNeeFull-service bureau met focus op B2B-strategieën
5. HeersJaNeeJaJaNeeNeeFocus op leadgeneratie en leadautomation
6. ROXTARJaNeeJaJaNeeNeeFull-service met specialisatie in technische SEO
7. SAM OnlineJaJaJaJaNeeNeeFocus op conversie-optimalisatie en CRO
8. LequalJaNeeNeeJaNeeNeeWhite-label oplossingen voor agencies
9. The UnderdogJaNeeJaJaNeeNeeSpecialisatie in sales- en marketingstrategie
10. YappaJaNeeJaJaNeeNeeMaatwerkoplossingen voor groei en digitale strategie

1. ZB SEO

ZB SEO is een resultaatgericht SEO-bureau met meer dan 25 jaar gecombineerde ervaring in SEO en linkbuilding. Het bedrijf richt zich op kwalitatieve backlinks en heeft een portfolio van meer dan 1000 websites in eigen beheer. Ze bieden diensten zoals banneradvertenties, affiliate links, productrecensies, en leadgeneratie. ZB SEO beheert een breed scala aan websites in diverse niches, zoals automotive, elektronica, mode, crypto, en meer. Ze zijn uniek in Nederland met hun sterke SEO-waardes en echte bezoekers, en bieden oplossingen aan voor resellers, grote e-commerce bedrijven, en digitale bureaus. ZB SEO biedt daarnaast ook de mogelijkheid om websites te kopen of verkopen.

2. SEO Hulp​

SEO Hulp biedt uitgebreide SEO-diensten aan, waaronder SEO Marketing, Content Marketing, Conversie Optimalisatie, en Linkbuilding. Ze hebben ook een Bloggerslijst en een Linkbuilding Shop voor bedrijven die hun organische vindbaarheid willen verbeteren door kwalitatieve backlinks aan te schaffen. SEO Hulp combineert zoekmachine-optimalisatie met conversie-optimalisatie om duurzame resultaten te behalen.

3. SmartRanking

SmartRanking biedt uitgebreide SEO-diensten, waaronder SEO traject, Magento SEO, B2B SEO, Internationale SEO, en Technische SEO. Ze zijn gespecialiseerd in linkbuilding en helpen bedrijven hoger te ranken in zoekmachines door middel van SEO audits, SEO teksten, en technische migraties. Hun diensten zijn gericht op het verbeteren van zowel lokale als internationale vindbaarheid, en ze werken met grote e-commerceplatformen en bedrijven in verschillende markten, zoals Duitsland.

4. Rocket Marketing

Rocket Marketing is een full-service online marketing bureau dat een breed scala aan diensten aanbiedt, zoals Groeistrategie, Growth hacking, Zoekmachine optimalisatie, en Linkbuilding. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in Online adverteren, waaronder Google Ads, Microsoft Advertising, en Social media advertising op platforms zoals Instagram, Facebook, en LinkedIn. Ze bieden ook Contentcreatie, SEO copywriting, en Conversie Optimalisatie (CRO). Dit maakt Rocket Marketing een veelzijdige keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar strategische groei en sterke SEO-resultaten.

5. Heers

Heers is een SEO en online marketing bureau dat zich richt op bedrijven die beter willen presteren in zoekmachines. Ze bieden SEO uitbesteden, Google Ads uitbesteden, Linkbuilding uitbesteden, en SEO teksten laten schrijven aan. Hun aanpak combineert data en gezond verstand voor tastbare resultaten. Daarnaast bieden ze Leadidentificatie en Leadautomation aan om bedrijven te helpen bij het genereren van kwalitatieve leads en het optimaliseren van hun salesprocessen.

6. ROXTAR

ROXTAR is een full-service online marketing bureau dat gespecialiseerd is in Zoekmachine optimalisatie (SEO), Zoekmachine adverteren (SEA), en Social media adverteren. Daarnaast bieden ze diensten zoals Linkbuilding, Technische SEO, Google Ads, Google Shopping Ads, en Microsoft Advertising. Ze helpen bedrijven ook met Website optimalisatie, Conversie optimalisatie, en het laten maken van webshops. ROXTAR richt zich op zowel organische als betaalde groei, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor bedrijven die hun online zichtbaarheid willen vergroten.

7. SAM Online Marketing

SAM Online Marketing biedt een compleet pakket aan SEO- en online marketingdiensten, waaronder SEO uitbesteden, Linkbuilding, en Google Ads. Het bureau is gespecialiseerd in Conversie optimalisatie (CRO) en biedt naast Linkbuilding pakketten ook Google Ads campagnes en Social Media Adverteren. Daarnaast helpt SAM Online Marketing bedrijven met een Website Scan en het verbeteren van hun Customer journey. Hun holistische aanpak richt zich op zowel het verhogen van verkeer als het optimaliseren van conversies, wat leidt tot meetbare groei.

8. Lequal

Lequal is een gespecialiseerd linkbuilding bureau dat zich richt op Linkbuilding, Internationale linkbuilding, en SEO copywriting. Het bureau biedt daarnaast ook whitelabel diensten aan voor agencies, wat betekent dat ze hun diensten aanbieden aan andere bureaus die deze als hun eigen kunnen aanbieden. Door middel van hun creatieve en data-gedreven aanpak zorgen ze voor hoogwaardige backlinks en SEO-oplossingen, zowel nationaal als internationaal.

9. The Underdog

The Underdog is een marketing- en salesbureau dat zich richt op bedrijven die hun groei willen versnellen met gerichte campagnes en digitale strategieën. Ze bieden diensten zoals SEO, SEA, CRO, en Social advertising. Daarnaast helpen ze bedrijven met het opzetten van effectieve sales strategieën, inclusief koude en warme acquisitie. Hun diensten omvatten ook Design (logo’s, video’s, huisstijlen), en Development (apps, websites, webshops). Dankzij hun analytische aanpak optimaliseren ze voortdurend de prestaties van campagnes om de beste resultaten te behalen.

10. Yappa

Yappa is een digitaal bureau gespecialiseerd in het aanbieden van maatwerkoplossingen voor gerichte groei, zowel online als offline. Ze bieden diensten aan zoals Digitale strategie, Concept en design, Development, Digitale marketing, en Performance & conversie-optimalisatie. Yappa helpt bedrijven met het verbeteren van hun online identiteit, het bouwen van effectieve websites, en het optimaliseren van hun digitale marketingcampagnes voor betere conversies.

Voordelen van een linkbuilding bureau kiezen

Het inschakelen van een gespecialiseerd linkbuilding bureau biedt tal van voordelen. Een bureau heeft toegang tot een uitgebreid netwerk van kwalitatieve websites en publishers, waardoor ze strategisch geplaatste backlinks kunnen realiseren. Daarnaast nemen zij het tijdrovende werk uit handen, zoals outreach en contentcreatie, waardoor je als bedrijf kunt focussen op andere kernactiviteiten. Bureaus bieden ook meetbare resultaten en optimalisatie, zodat je zeker bent dat je investeert in een effectieve SEO-strategie.

Hoe komt deze top 10 tot stand?

Bij het samenstellen van deze lijst hebben we de linkbuilding bureaus beoordeeld op basis van hun expertise, dienstenaanbod, ervaring, en unieke voordelen. Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van een succesvolle SEO-strategie, en elk bureau op deze lijst blinkt uit in specifieke gebieden die bedrijven kunnen helpen om online beter zichtbaar te worden.

ZB SEO staat met overtuiging op nummer één vanwege hun unieke aanpak en bewezen expertise. Met meer dan 25 jaar gecombineerde ervaring en een portfolio van meer dan 1000 kwalitatieve websites, biedt ZB SEO echte bezoekers en sterke SEO-waardes. Hun flexibiliteit om backlinks binnen 24 uur te plaatsen en hun sterke focus op zowel de Nederlandse als Europese markten, maakt hen een betrouwbare en veelzijdige keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een krachtige linkbuilding strategie. Daarnaast biedt ZB SEO een breed scala aan extra diensten zoals leadgeneratie en affiliate marketing, wat hen nog verder onderscheidt van de concurrentie.

De andere bureaus in de top 10 zijn gerangschikt op basis van hun specialisaties en hoe goed ze voldoen aan verschillende bedrijfsbehoeften. SEO Hulp volgt op de tweede plaats vanwege hun brede aanbod van diensten zoals content marketing, conversie-optimalisatie en hun eigen linkbuilding shop, wat bedrijven directe toegang geeft tot hoogwaardige backlinks. SmartRanking komt op de derde plaats met hun specialisatie in internationale SEO en technische migraties, wat hen bijzonder geschikt maakt voor bedrijven die op zoek zijn naar een breder internationaal bereik.

Bureaus zoals Rocket Marketing, Heers, en ROXTAR blinken uit door hun full-service aanpak, waarbij linkbuilding wordt gecombineerd met andere belangrijke SEO- en marketingdiensten zoals contentcreatie, CRO, en technische SEO. Deze bureaus zijn uitermate geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een all-in-one oplossing voor hun digitale marketingbehoeften.

Onderaan de lijst vinden we bureaus zoals Lequal en The Underdog, die zich onderscheiden door hun unieke aanpak en specifieke doelgroepen. Lequal richt zich op white-label linkbuilding voor agencies, terwijl The Underdog een sterke focus heeft op sales- en marketingstrategie, waardoor ze een goede keuze zijn voor bedrijven die zowel hun marketing als sales willen optimaliseren.

Samenvattend, deze top 10 weerspiegelt de veelzijdigheid van de linkbuilding markt in Nederland en biedt bedrijven verschillende opties om hun online aanwezigheid te versterken. ZB SEO komt als beste uit de bus vanwege hun unieke combinatie van ervaring, snelheid, en een sterk portfolio, waardoor zij de ideale partner zijn voor kwalitatieve linkbuilding en SEO.

Foto van Terence
Terence

Bedrijvengids.nl

Ik ben Terence, een fervent schrijver van kantoorartikel- en bedrijfsreviews. Mijn passie voor het beoordelen van producten begon op jonge leeftijd, toen ik altijd op zoek was naar het beste potlood of de handigste notitieblokken. Na mijn studie Communicatie begon ik mijn carrière als freelance reviewer. Mijn doel is om anderen te helpen de juiste keuzes te maken door eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te schrijven. Ik geniet ervan om nieuwe producten en bedrijven te ontdekken en mijn ervaringen te delen. Mijn schrijven is direct, informatief en bovenal nuttig voor wie op zoek is naar hoogwaardige kantoorbenodigdheden en -diensten.