Veel mensen spenderen een groot aantal uren per week op kantoor. Dan is het uiteraard belangrijk dat je plezier hebt in je taken en collega’s. Maar ook het belang van een esthetisch aantrekkelijke kantoorruimte kan niet onderschat worden. Een netjes, schoon en gezellig kantoor doet veel voor hoe wij ons werk ervaren, en hoe wij over ons werk denken. Het hoeft niet altijd een hele investering te zijn om een kantoor op te fleuren en aangenamer te maken: met een paar simpele trucjes kom je al een heel eind. Lees hier hoe je dat aan kunt pakken.

Plaats planten

Planten zijn een klassieke en effectieve manier om een ​​aangenamere ruimte te creëren – en het hoeft ook nog eens niet heel duur te zijn. Er zijn veel goedkope planten die het kantoor snel opfleuren. Plaats ze in ramen, op bureaus of op planken verspreid door de kamer. Zorg voor een doorlopend schema voor wie wanneer verantwoordelijk is voor het water geven. Een onderhoudsarme manier om een kantoorruimte Amsterdam groener te maken, is voor kunstplanten kiezen. Kunstplanten van goede kwaliteit zijn niet van echt te onderscheiden. Het is een eenmalige investering waar je lang plezier van kunt hebben.

Werk met leuke decoraties

Het werken met leuke decoraties is een zeer effectieve methode om het kantoor minder stijf te maken. Investeer bijvoorbeeld in het decoreren van de kantoormuren met posters met afbeeldingen van de wereld, of het deel van de wereld waarin je je bevindt. Een ander idee is om een poster te nemen van de stad waar de kantoorruimte is. Ook decoreren met textiel heeft veel voordelen. Textiel maakt een kamer niet alleen gezelliger, het dempt ook echo’s. Voel je vrij om het textiel te matchen met de andere kleuren die je al in de kamer hebt, of ga eens los met een flinke dosis kleur.

Voorkom rommel

Een rommelig kantoor is niet erg prettig. Een van de meest effectieve manieren om het kantoor er mooier uit te laten zien, is simpelweg het sorteren en structureren van bijvoorbeeld papier, pennen, mappen en andere spullen die vaak bij het kantoor horen. Stop ze in dozen, opbergkasten of andere opbergmogelijkheden. Dit geeft een mooiere en aangenamere indruk. Zorg ervoor dat de opbergruimtes toegankelijk en duidelijk zichtbaar en toegankelijk zijn voor alle medewerkers, zodat ze zonder moeite de spullen kunnen opruimen.

Weerspiegel de seizoenen en feestdagen

Is het bijna Kerstmis? Investeer in gezellige verlichting, en misschien een kerstboom als er ruimte is. Is het zomer? Breng meer bloemen en planten in de kamer. Komt Pasen in aantocht? Decoreer met paaseieren of paastakken. Welk seizoen of welke feestdag het ook betreft, er zijn veel eenvoudige manieren om dit in het kantoor te laten weerspiegelen en een leuke sfeer te creëren.