Deze kassasystemen worden het meest gebruikt

Het runnen van een zaak betekent dat je te maken krijgt met tal van taken. Lang niet al deze taken hangen direct samen met het succes van je bedrijf. Niet elke taak draagt bij aan groei en ontwikkeling. Je moet je ook bezig houden met het beheren van voorraden, het doen van de salarisadministratie en het bijhouden van alle contracten. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te checken of bepaalde systemen in je bedrijf niet beter vervangen kunnen worden door nieuwe technologieën. Vaak levert dit een tijd- en kostenbesparing op. Oude kassasystemen werken bijvoorbeeld aanzienlijk minder efficiënt dan nieuwe systemen. Welke worden op dit moment het meest gebruikt? Wij geven je inzicht.

De POS kassasystemen

POS staat voor Point of Sale. De POS kassasystemen mogen zich rekenen tot de meest gebruikte kassasystemen. Dit komt vooral omdat een POS kassa niet alleen betalingen verwerkt. Dit systeem heeft ook aanvullende functies, onder meer voor het beheren van voorraden, voor het klantenbeheer, voor inzicht in de dagomzet en voor rapportages. Zeker in retail en horeca komen deze kassasystemen veel voor. Ze zijn makkelijk met andere software te integreren, waardoor ze een praktische oplossing bieden voor nauwkeurig en efficiënt werken.

Kassa’s voor zelf scannen

Zelfbediening komt steeds vaker voor, onder meer in supermarkten, drogisterijen en andere (grotere) winkelketens. Klanten kunnen zelf de producten scannen en vervolgens afrekenen zonder dat hier nog een medewerker aan te pas moet komen. Wel wordt vaak een medewerker ingezet om toezicht te houden of om steekproefsgewijs controles uit te voeren. De zelfscankassa’s, die onder meer door Eijsink.nl worden aangeboden, worden steeds populairder. De wachttijden voor klanten worden hiermee aanzienlijk verkort. Daarnaast kan personeel zich op andere taken richten.

Mobiele kassasystemen

De mobiele kassasystemen winnen ook steeds meer terrein. Hierbij gaat het om kassasystemen die werken met behulp van tablets of smartphones waarop de kassasoftware aan wordt gebracht. Deze systemen bieden ondernemers meer flexibiliteit, omdat ze overal in de winkel of bijvoorbeeld op het horecaterras kunnen worden gebruikt. Mobiele kassa’s worden het meest gebruik in de horecasector en in pop-upwinkels. Hier bieden ze de meeste voordelen, vooral omdat ze compact zijn en geen vaste opstelling nodig hebben.

Kassasystemen met cloud integratie

De kassasystemen met cloud integratie, ook wel cloud gebaseerde kassasystemen, worden steeds populairder onder moderne ondernemers die veel flexibiliteit willen ervaren. Ondernemers hebben met een cloud gebaseerde kassaoplossing de mogelijkheid om altijd en overal inzage te hebben in de klant- en verkoopgegevens. De data wordt direct gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten en locaties. Ze zorgen voor een optimaal inzicht op het moment dat het nodig is, vanaf elke locatie. Bedrijven die meerdere filialen hebben, kunnen de bedrijfsprocessen optimaliseren wanneer deze centraal worden georganiseerd. Hiervoor is een kassasysteem met cloud integratie een ideale oplossing. Deze cloud gebaseerde kassasystemen kunnen in de meeste gevallen ook makkelijk worden gekoppeld met andere software voor een goede stroomlijning van alle bedrijfsprocessen.

Foto van Terence
Terence

Ik ben Terence, een fervent schrijver van kantoorartikel- en bedrijfsreviews. Mijn passie voor het beoordelen van producten begon op jonge leeftijd, toen ik altijd op zoek was naar het beste potlood of de handigste notitieblokken. Na mijn studie Communicatie begon ik mijn carrière als freelance reviewer. Mijn doel is om anderen te helpen de juiste keuzes te maken door eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te schrijven. Ik geniet ervan om nieuwe producten en bedrijven te ontdekken en mijn ervaringen te delen. Mijn schrijven is direct, informatief en bovenal nuttig voor wie op zoek is naar hoogwaardige kantoorbenodigdheden en -diensten.