Hoe zorg je voor meer bezoekers bij je webshop?

Steeds meer bedrijven hebben een webshop. Dat is niet zo vreemd. Een webshop beginnen geeft je immers de mogelijkheid om je klantenkring flink uit te breiden. Mensen hoeven niet meer naar je toe te komen om jouw producten te kunnen kopen. Ze plaatsen online een bestelling en die wordt keurig bij ze thuisbezorgd. Op die manier kun je ook heel gemakkelijk zaken doen met klanten in het buitenland. De website vertalen hoeft zelfs niet meer, want dat wordt door de browser geregeld. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw klanten jouw bedrijf goed weten te vinden?

Maak je website meer bekend

Je kunt ervoor zorgen dat je website beter wordt gevonden door zoekmachines. Hiervoor kun je linkbuilding en SEO toepassen. SEO wil zeggen dat je in de teksten in je webshop de juiste zoekwoorden toepast. Die worden vervolgens opgepikt door de zoekmachines. Die zullen daardoor jouw website aanbevelen als deze zoektermen door iemand worden ingevoerd. Houd er wel rekening mee dat je heel wat linkbuilding teksten nodig hebt wil dit effect geven. Het hangt er ook sterk vanaf waar ze worden geplaatst. Een ervaren marketingbureau kan je hiermee helpen.

Zorg dat je website aantrekkelijk is

Een webshop moet aantrekkelijk zijn. Dit wekt vertrouwen en zal er sneller voor zorgen dat een bezoeker daadwerkelijk een bestelling plaatst of een offerte aanvraagt. Schakel bijvoorbeeld CCV Shop in om je te helpen een mooie webshop te ontwikkelen waar een bezoeker snel zijn weg weet te vinden en dus met een gerust hart een order plaatst. De juiste teksten en de juiste lay-out kunnen daarbij het verschil maken. Je kunt een bestaande website laten doornemen en wellicht zijn er verbeterpunten waar je nog niet aan had gedacht.

Zorg voor goede service

Het is belangrijk dat je goede service levert aan je klanten. Beloof je ‘vandaag besteld is morgen in huis’, kom dit dan ook zoveel mogelijk na. Als de bezorgdienst waar je zaken mee doet het af laat weten dan kun je daar niets aan doen, maar minstens 95 procent van je bestellingen moet de volgende werkdag worden bezorgd. Ook moet je kunnen instaan voor de kwaliteit van de producten die je levert. Houd je dus verre van dropshipping. Zorg dat je weet wat je verkoopt en neem daar zelf de volledige verantwoordelijkheid voor. Als je al gebruikmaakt van dropshipping, zorg dan dat je weet met wie je zaken doet en wat deze partij levert en onder welke voorwaarden.

Handel klachten snel af

Houd er rekening mee dat mensen doorgaans alleen een review over een bedrijf plaatsen op het internet als ze niet tevreden zijn. Heeft iemand een klacht, handel die dan zo snel mogelijk af. Als de klant niet in zijn recht staat, probeer dan op een negatieve review te reageren met uitleg over de situatie. Veel mensen zoeken online naar reviews voordat ze bij een webshop een eerste aankoop doen. Goede recensies zijn dus wel degelijk belangrijk.

Foto van Terence
Terence

Ik ben Terence, een fervent schrijver van kantoorartikel- en bedrijfsreviews. Mijn passie voor het beoordelen van producten begon op jonge leeftijd, toen ik altijd op zoek was naar het beste potlood of de handigste notitieblokken. Na mijn studie Communicatie begon ik mijn carrière als freelance reviewer. Mijn doel is om anderen te helpen de juiste keuzes te maken door eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te schrijven. Ik geniet ervan om nieuwe producten en bedrijven te ontdekken en mijn ervaringen te delen. Mijn schrijven is direct, informatief en bovenal nuttig voor wie op zoek is naar hoogwaardige kantoorbenodigdheden en -diensten.