Deze vloeren geven je kantoor meer luxe

De sfeer in je kantoor is belangrijk. Je werkt gewoon veel beter in een kantoor dat echt bij je past. Een mooi, praktisch en gezellig kantoor stimuleert de productiviteit en de creativiteit. Ga je een nieuw kantoor inrichten? Dan is het dus zeker goed om vooral uit te gaan van je eigen smaak en voorkeur. De basis voor elke sfeer wordt gelegd met de vloer. Het is dus belangrijk om deze bewust te kiezen. Wil jij vooral een luxe sfeer meegeven aan je kantoor? Dan zijn de volgende vloeren hier zeker geschikt voor.

Kantoor luxe

Walvisgraat vloeren bieden een uniek design

Niet iedereen is goed bekend met de walvisgraat vloer. De visgraat vloer is wat dat betreft wat meer bekend. De walvisgraat vloer is vergelijkbaar met de visgraat vloer, met als belangrijk verschil dat het walvispatroon grover is. Een walvisgraat PVC vloer is een mooie variant op de visgraat vloer, waarbij de planken langer en breder zijn. Hierdoor zorgen deze vloeren voor een hoge mate van luxe. Met een walvisgraat vloer geeft je je kantoor echt een stukje design op de vloer mee. Deze vloeren zijn er van meerdere materialen, waaronder uiteraard van echt hout. PVC is het beste alternatief, zeker op het gebied van onderhoudsvriendelijkheid.

De visgraat vloer komt weer helemaal terug

In vroegere tijden konden we de visgraat vloer vinden in vrijwel elk huis van welvarende mensen. Het was een vloer die eigenlijk alleen beschikbaar was voor de rijken, uiteraard gemaakt van echt hout. Dit unieke V-patroon komt nu weer echt helemaal terug en is zeker niet alleen weggelegd voor de rijken onder ons. De visgraat vloer is namelijk ook in andere materialen te verkrijgen. Zo zijn er prachtige PVC visgraat vloeren die je kantoor direct een stijlvolle en elegante look geven. Je geniet van een optimale onderhoudsvriendelijkheid én je hebt de zekerheid dat de vloer lang meegaat.

Hongaarse punt voor een optimale balans

De Hongaarse punt is een vloerpatroon dat symmetrie en luxe combineert. De planken worden in een hoek van 45 of 60 graden gelegd om dit patroon te realiseren. De Hongaarse punt geeft een kantoor een luxe en op maat gemaakt gevoel. Dit zorgt ervoor dat we dit patroon veel terug zien in moderne, luxe kantoorpanden. Vaak is deze vloer dan gelegd uit echt houten planken, maar er zijn zeker ook mooie alternatieven met Hongaarse punt als patroon.

Marmeren vloeren voor high-end bedrijven

Marmer is een materiaal dat ook al bijzonder lang bestaat, maar dat lange tijd eigenlijk niet is toegepast in kantoorpanden. We zien deze trend echt weer helemaal terugkomen. Het is dan ook zo dat marmer een zeer lange levensduur kent. Het is een sterk materiaal dat niet snel beschadigt en relatief makkelijk te onderhouden is. Daarnaast zorgt marmer voor een ultiem gevoel van luxe. Hierdoor is het tegenwoordig de nummer 1 keuze voor de echte ‘high-end’ kantoren. Overigens zien we de marmeren vloeren ook veel binnen moderne zorginstellingen, waaronder klinieken.

Foto van Terence
Terence

Ik ben Terence, een fervent schrijver van kantoorartikel- en bedrijfsreviews. Mijn passie voor het beoordelen van producten begon op jonge leeftijd, toen ik altijd op zoek was naar het beste potlood of de handigste notitieblokken. Na mijn studie Communicatie begon ik mijn carrière als freelance reviewer. Mijn doel is om anderen te helpen de juiste keuzes te maken door eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te schrijven. Ik geniet ervan om nieuwe producten en bedrijven te ontdekken en mijn ervaringen te delen. Mijn schrijven is direct, informatief en bovenal nuttig voor wie op zoek is naar hoogwaardige kantoorbenodigdheden en -diensten.