Als je een horeca zaak overneemt, dan wil je misschien ook wat doen aan de inrichting. Als die wat oubollig is of om een andere reden aan vervanging toe is dan kun je je hart ophalen met een horeca inrichting die helemaal past bij jouw stijl en voorkeuren.
Wat heb je nodig voor je gasten?
Bij het bestellen van nieuw horeca meubilair bij Kaja in Rijssen is het belangrijk dat je weet wat je nodig hebt en vooral wat je kunt plaatsen. Zet de zaak niet te vol, hoe graag je ook zo veel mogelijk klanten wilt kunnen onderbrengen. Mensen houden er niet van om op elkaar gepakt te zitten als ze uit eten gaan of als ze wat gaan drinken. Bovendien maak je het jezelf op die manier ook erg lastig als het gaat om het uitserveren. Tussen tafels door laveren met borden of dienbladen is sowieso al een hele kunst.
Welke stijl gaat het worden?
Je kunt de zaak in verschillende stijlen inrichten. Je kunt gaan voor rustiek en authentiek, dit past heel goed bij een echte bruine kroeg. Maar een hippe vegetarische lunchroom is natuurlijk een heel ander verhaal. Die vraagt om een lichte en moderne inrichting met veel metaal en glas. Je kunt je online oriënteren welke stijlen er zijn en wat zou passen bij jouw zaak. Houd bij het bestellen van horeca meubilair rekening met levertijden, zeker als je de datum voor de opening al hebt gepland. Maak een tafels- en stoelenplan om snel te kunnen bepalen hoeveel meubilair je nodig hebt. Kies bij voorkeur meubels die gangbaar zijn zodat je gemakkelijk kunt bijbestellen als er een stoel of tafel kapot gaat of als je een vergunning krijgt voor het openen van een terras gedurende de zomermaanden.
Kies voor duurzaamheid
Duurzaam lijkt wel een toverwoord de laatste jaren. En dat geldt ook zeker voor de horeca. Je hoeft niet alles in te richten met gerecycled hout, maar het kan zeker geen kwaad om in de inrichting van je zaak te laten zien dat je duurzaam ondernemen een warm hart toedraagt. Er zijn steeds meer mensen die daar op letten als ze een tafeltje zoeken om te eten of voor een avondje stappen.
Een interieur deskundige inschakelen
Als je het lastig vindt om de inrichting van je horeca zaak goed aan te pakken dan kun je natuurlijk altijd nog een interieuradviseur inschakelen. Die ziet vaak in een oogopslag wat er wel en niet mogelijk is. Maak vooraf wel duidelijke afspraken over het beschikbare budget, zodat je geen advies krijgt dat mijlenver buiten je bereik ligt. Kies altijd voor meubels waar je de komende jaren tevreden mee bent. Een modekleur kiezen die volgend jaar echt helemaal passé is, is dan niet zo handig.