Zeker wanneer je onderneming begint te groeien, is het belangrijk dat jij en je personeel de auto kwijt kunnen voor het pand. Zeker in drukke gebieden ben je hier niet altijd van verzekerd, waardoor personeel de auto soms een stuk verder weg moet zetten en nog een stuk moet lopen. Erg irritant natuurlijk! Daarom is een parkeerplaats speciaal voor het bedrijf een goed idee. Met slagbomen kun je de boel afbakenen. Dit zijn de dingen waar je rekening mee moet houden bij een parkeerplaats voor jou en je personeel.

Juiste vergunningen

Wanneer je parkeergelegenheid voor jou en je personeel wilt creëren rondom het bedrijfspand, heb je daarvoor een vergunning nodig. Deze vraag je aan bij de gemeente of bij de provincie. Wees verstandig en doe dit ruim op tijd, want het kan best even duren totdat de vergunning toegekend wordt.

Afbakening

Wanneer je een parkeerplaats plaatst voor jou en je werknemers, wil je dat dat een parkeerplaats blijft voor jou en je werknemers. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat zomaar iedereen daar gaat parkeren. Zeker wanneer je een onderneming hebt op bijvoorbeeld een industrieterrein waar nog veel andere ondernemingen gevestigd zijn kan dat een risico zijn. Daarom is het handig om het parkeerterrein af te bakenen met slagbomen. Deze slagbomen kunnen alleen geopend worden met het intoetsen van een code of na het scannen van een pasje dat al jouw werknemers krijgen. De parkeerplek is immers schaars en zo voorkom je dat de halve buurt bij jouw parkeerplaats gaat staan.

Veiligheid

Zeker op een grote parkeerplaats is overzicht en veiligheid ontzettend belangrijk. Als baas ben jij namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw werknemers. Om de veiligheid op de parkeerplaats te verbeteren is het een slim idee om hier en daar wat drempels te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat auto’s gedwongen zijn tot een snelheid van maximaal dertig kilometer per uur. Ook het plaatsen van grote bloembakken kan helpen om de snelheid van de werknemers te beperken. Zo kun je vervelende ongelukken voorkomen.

Efficiëntie

Voor overzicht, efficiëntie en veiligheid is het een goed idee om parkeerplaatsen te markeren met zogenoemde biggenruggen. Biggenruggen zijn een soort betonnen bobbels die ervoor zorgen dat de verschillende parkeervakken duidelijk afgebakend zijn en die maken dat de auto maar op één manier het parkeervak kan verlaten. Dit zorgt niet alleen voor duidelijkheid, maar kan wederom ook vervelende ongelukken voorkomen.