Home » Hoe kun je kosten besparen in de horeca?
In de horeca sector waar marges vaak een stuk lager zijn en de concurrentie enorm is, is kosten besparen essentieel om winstgevend te blijven als horecazaak. Maar je wilt natuurlijk niet besparen op de kwaliteit van de service en het eten dat je aanbiedt aan jouw klanten. Het is essentieel om deze punten hoog te houden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om kosten te besparen in jouw horeca zaak. Ben jij in het bezit van een horeca onderneming en zou jij graag willen besparen in kosten? In deze blog lees je meer over de verschillende manieren waarop je de kosten laag kunt houden in de horeca en meer uit je winst te kunnen halen! Lees snel verder.
Een goede inkoopstrategie kan een groot verschil maken in de kosten voor jouw horeca zaak. Een goed voorbeeld hiervan is door samen te werken met leveranciers om bulk inkopen te doen tegen een scherpe prijs. Ook kan je kijken naar seizoensgebonden producten. Door samen te werken met lokale producenten kan je vaak betere deals sluiten en ook duurzamer werken. Bovendien zijn seizoensgebonden producten ook nog verser en een stuk goedkoper. Dit zal ook invloed hebben op de kwaliteit en smaak!
Voedselverspilling in de horeca is iets wat al jarenlang een probleem is. Jaarlijks kost het miljoenen voor de horeca. Door slim te gaan met voorraadbeheer kan verspilling beperkt worden. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden.
FIFO-vullen: FIFO staat voor First In, First Out. Dit betekent dat oudere ingrediënten en producten waarmee de datum dichterbij is, eerst worden gebruikt. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat producten en ingrediënten minder snel bederven.
Gebruik maken van overtollige ingrediënten: Wat ook kan helpen bij het tegengaan van voedselverspilling is door overtollige ingrediënten te verwerken in het menu. Wees creatief en maak verschillende gerechten met deze ingrediënten. Dit kan je bijvoorbeeld doen door middel van tijdelijke aanbiedingen.
Horeca ondernemingen zijn een grote verbruiker van energie. Daarom is het handig om als horeca zaak slim om te gaan met de energie om de kosten te kunnen verlagen. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld energiezuinige apparaten te gebruiken en te kiezen voor LED-verlichting. Kies voor apparaten met een hoog energielabel zoals energielabel A. Ook is het onderhouden van apparatuur erg handig om zo het energieverbruik te verminderen. Als laatst kan het beheren van de verwarming en airconditioning handig zijn.
BIj HANOS SHOP kan je terecht voor de beste kwaliteit horeca producten. Of je nou op zoek bent naar keukenapparatuur of indoor en outdoor inrichting, bij hanosshop.com ben je aan het juiste adres. Hier kan je terecht voor meer dan 15.000 artikelen direct uit de voorraad beschikbaar!
Ik ben Terence, een fervent schrijver van kantoorartikel- en bedrijfsreviews. Mijn passie voor het beoordelen van producten begon op jonge leeftijd, toen ik altijd op zoek was naar het beste potlood of de handigste notitieblokken. Na mijn studie Communicatie begon ik mijn carrière als freelance reviewer. Mijn doel is om anderen te helpen de juiste keuzes te maken door eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te schrijven. Ik geniet ervan om nieuwe producten en bedrijven te ontdekken en mijn ervaringen te delen. Mijn schrijven is direct, informatief en bovenal nuttig voor wie op zoek is naar hoogwaardige kantoorbenodigdheden en -diensten.
Andere artikelen
Waarom egaline niet droogt en hoe je het droogproces kunt versnellen
Outsourcing in internationale distributie: Hoe kies je de juiste partner?
Op de bedrijvengids.nl vind je snel het bedrijf waar je naar op zoek bent bij jou in de buurt. Per regio vind je bedrijven in verschillende branches, zodat waar je ook naar op zoek bent, je het hier zult vinden.
© 2024 Alle rechten voorbehouden
Nieuwste artikelen